Telefon: 70 40 40 46
KONTAKT OS PÅ 70 40 40 46
Cart 0 0,00 kr.
Prisberegner

VIDEOOVERVÅGNING AF BOLIG FOR TYVERISIKRING OG ØGET TRYGHED

I takt med at flere og flere enten oplever at de selv eller nogle de kender bliver udsat for indbrud, så melder der sig også en naturlig trang til at finde en måde at kunne komme denne ubehagelighed til livs.

Et oplagt sted for mange, findes i den sikkerhed som videoovervågning af bolig kan give. Sikkerheden kommer både i kraft af den afskrækkende effekt over for potentielle indbrudstyve, men i lige så høj grad også pga. de øgede chancer for opklaring af et eventuelt indbrud, sidenhen. 

Læs mere

Bliv ringet op

Bliv ringet op

VIDEOOVERVÅGNING AF BOLIG KAN HJÆLPE MED AT FOREBYGGE OG AFSKRÆKKE INDBRUDSTYVEN,-  OG DERMED FORHINDRE ET INDBRUD

Det sidste en indbrudstyv ønsker, er at kunne kædes sammen med et indbrud som han tidligere har begået.

Derfor ønsker en potentiel indbrudstyv heller ikke ligefrem at opsøge de steder hvor chancen for enten af blive opdaget mens indbruddet finder sted med videoovervågning af bolig, samt de steder hvor der er installeret og skiltet med videoovervågning i bolig.

Det skyldes i høj grad at videoovervågning af bolig øger chancen for at kunne placere en indbrudstyv på gerningsstedet med væsentlige procenter, både i forhold til påklædning, kropsbygning og andre personkarakteristika, som kan være unikke for den pågældende person.

DOKUMENTÉR INDBRUDDET MED VIDEOOVERVÅGNING I BOLIG OG ØG CHANCEN FOR OPKLARING

Er man så uheldig at vende hjem til en bolig som er endevendt af indbrudstyve, så kan opklaringen af denne type sager være op ad bakke, når ikke man har meget information at gå efter.

Videoovervågning af bolig tjener netop det formål at øge informationsgraden af et givent indbrud ved, at man kan se hvornår indbruddet fandt sted, hvor mange der var om det og som noget af det vigtigste, om den eller de personer som begik indbruddet, havde nogle unikke karakteristika som kan hjælpe med opklaringsarbejdet. Og netop det med at få flest mulig informationer er afgørende, og derfor er det at vælge et overvågningskamera med bedst mulig opløsning og billedkvalitet, klart at foretrække og noget som vi vil anbefale at man har som en af sine topprioriteter når man skal vælge videoovervågningsudstyr.

OPLØSNINGEN OG KVALITETEN AF VIDEOOVERVÅGNINGSKAMERAET KAN VÆRE AFGØRENDE

Det kan nemt være fristende at købe et videoovervågning af bolig som er relativt billigt og måske endda på tilbud. Men undersøger man ikke i tilstrækkelig grad hvor god kvalitet og opløsning som dette overvågningskamera er i stand til at leverer, så risikere man desværre at blive slemt skuffet over hvor ringe en billedkvalitet man får.

videoovervågning af bolig

Ønsker man videoovervågning af bolig af forebyggende grunde, ja så kan et billigere alternativ måske godt være nok til at opnå denne effekt. Men det vil da være smartere af ofre de få tusinde kroner mere for et kamera som med garanti vil kunne virke afskrækkende, men endnu vigtigere er at det vil kunne dokumentere indbrudstyvenes gøren og laden såvel karakteristika som potentielt vil kunne opklare sagen og at du i langt større grad vil have chance for at få dine ejendele igen.

HVAD ER DEN OPTIMALE PLACERING AF VIDEOOVERVÅGNING?

Sammen med en god opløsning og billedkvalitet, så kan det også have afgørende betydning hvor man har valgt at placere sit overvågningskamera.

Mange har en tendens til at placere deres videoovervågning af bolig på forsiden af huset, og ud mod en eventuel indgangsvej. Dette kan sagtens være et rigtig fint sted at placere det, men ofte vil det ikke være her at tyve vil forsøge at komme ind. Det betyder, at det kan være svært at få gode optagelser af indbrudstyven, hvis ikke overvågningskameraet kan filme ham i mere end et par sekunder.

Et godt råd vil derfor være også at få installeret videoovervågning af bolig andre steder hvor en potentiel indbrudstyv kunne tænkes at prøve at komme ind i boligen, for på den måde at have øget mulighed for at optage indbrudstyven i en længere frekvens, som så kan øge chancen for at opfange specielle personkarakteristika ved ham, som sidenhen kan bruges af politiet i deres opklaringsarbejde.

REGLER FOR VIDEOOVERVÅGNING AF BOLIG

Inden man giver sig i kast med videoovervågning i bolig, da er det vigtigt at have styr på de basale regler på området. Når det kommer til videoovervågning af bolig, er der nemlig ret klare regler for hvad der er tilladt og hvad der er forbudt – ydermere er der forskellige regler alt efter om man er privatperson eller erhvervsdrivende.

For private:

Som hovedregel, så må du som privatperson kun overvåge din egen bolig og din egen private grund. Det betyder at hvis du monterer videoovervågning af bolig,- og som vender ud mod en offentlig vej, så må kameraet ikke kunne optage noget på denne vej, ellers bryder du lovgivningen om tv-overvågning. Ligeledes må du fra din have ikke kunne overvåge dine omkringliggende naboer, i hvert fald ikke uden deres samtykke.

Selvom man har videoovervågning i bolig som optager på ens egen grund, så kræves det ikke at man skilter med dette, da der er tale om privatgrund, og ikke et sted med almindelig færdsel.

Optager du inden i din bolig, og har du f.eks. fast rengøringshjælp eller andet, så kræves det at du oplyser om at du har videoovervågning af bolig,- og dernæst at denne rengøringshjælp eller andet, giver sit samtykke til dette.

For erhverv:

Er man erhvervsdrivende, så er reglerne en lille smule anderledes end for privatpersoner, hvilket betyder at man faktisk har lov til en tand mere, når det kommer til videoovervågning.

Lige som med privatpersoner, så har man som erhvervsdrivende ret til at benytte videoovervågning sin egen grund, i dette tilfælde altså virksomhedens grund. Egne indgange og butiksfacader er også tilladte at videoovervåge, så længe der skiltes med det. Det er dog stadig ikke tilladt at videoovervåge på offentlige veje og lignende, med mindre det er arealer som ligger i tilknytning til virksomhedens indgange.

Der gælder dog specielle regler for videoovervågning ved steder for almindelig færdsel så som overdækkede butikscentre, tankstationer, fabriksområder og andre lignende slags områder, hvor der drives erhvervsvirksomhed. Her er det lovligt at videoovervåge, så længe det er den som har rådighed over området som står for videoovervågningen.

Det er ligeledes også tilladt at installere videoovervågning ved pengeautomater, vekselautomater og biler til pengetransport. Her er det dog stadig kun tilladt, hvis det foretages af den som har rådighed over automaterne eller bilerne, og så længe at videoovervågningen kun rækker til at opfange personer der er i den umiddelbare nærhed til det ovenstående.

Har man videoovervågning af egne butikker, butikscentre, spillekasinoer, pengeinstitutvirksomheder eller hotel- og restaurationsvirksomheder, så er det lovligt at overvåge egne indgange og facader samt de arealer som ligger i direkte tilknytning til disse, og som også kan anvendes som flugt- eller adgangsvej i forhold til egne indgange, og med udgangspunkt i det tilfælde at overvågningen har stor nødvendighed i forhold til kriminalitetsbekæmpelse.

Optager man med videoovervågning, dog uden at lagre det optagede på harddiske, videobånd eller lignende, så er det som erhvervsdrivende tilladt at overvåge egne indgange, facader, indhegninger eller lignende.

Alt videomateriale skal som udgangspunkt slettes efter 30 dage.

For yderligere information omkring regler for videoovervågning henviser vi til retsinformation

KONTAKT SD TEKNIK I DAG, OG LAD OS AFTALE EN TID FOR ET GRATIS OG UFORPLIGTENDE SIKKERHEDSTJEK AF DIN BOLIG, SOMMERHUS ELLER ERHVERV

Telefon: 20 96 13 38 – Email: info@sdteknik.dk

KONTAKT OS OG HØR HVORDAN VORES VIDEOOVERVÅGNING KAN SIKRE DIG
Se vores anmeldelser på Trustpilot 
SD TEKNIK HAR OVER 23 ÅRS ERFARING
… med alarmsikring til både private og virksomheder, tidligere som Verisure servicecenter, men i de seneste 7 år som alarmpartner for TrueGuard Alarm. 
Åbningstider: Man-fre. 7-17, lør-søn 9-15
Telefon: 70 40 40 46
Mobil: 20 96 13 38
Hellevej 2, 2680 Solrød Strand
CVR: 27280331
Email: info@sdteknik.dk (bevares normalt indenfor en time)
cart linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Din kurv er tom.

-