Telefon: 70 40 40 46
KONTAKT OS PÅ 70 40 40 46
Cart 0 0,00 kr.
Prisberegner

UNDGÅ INDBRUD I FERIEN MED 15 GODE TIPS OG RÅD

For langt de fleste danskere er ferietid en dejlig tid, men det er også en tid hvor man skal passe ekstra godt på sin bolig, især hvis man er bortrejst i kortere eller længere tid. For når man ikke er hjemme, så kommer huset hurtigt til at se tomt og ubeboet ud, og det kan lokke en potentiel indbrudstyv til at begå indbrud. Så når man er rejst på ferie, så er det med at få huset til at se så beboet ud som muligt, så du kan undgå indbrud. I denne artikel giver vi dig derfor nogle gode og konkrete råd til hvordan du mindsker tyvens interesse i din bolig og forhåbentligt helt undgår indbrud.

Læs mere

Bliv ringet op

Bliv ringet op

TÆND LYS I HUSET FOR AT UNDGÅ INDBRUD (MED TÆND/SLUK URE)

Det er vigtigt at få huset til at se beboeligt ud, og særligt om aftenen når det er mørkt og man normalt tænder lys i huset, er det tydeligt for potentielle indbrudstyve at se om der er aktivitet i et hus og om der dermed er nogle hjemme.

Det anbefales derfor at gøre brug af såkaldte tænd og sluk ure, som kan indstilles til automatisk at tænde for udvalgte lys og lamper på bestemte tidspunkter. Dette vil i langt højere grad få huset til at se beboet ud og undgå indbrud, selv når i er væk på ferie.

NABOENS BIL

Står ens garage eller indkørsel tom i længere tid, så er det også noget som vil fange en potentiel indbrudstyvs interesse.

Det oplagte modsvar er derfor at få en af naboerne som alligevel har en ekstra bil, til at parkere den hos jer, mens i er bortrejst. På den måde ligner det at der er nogle hjemme, og hvis bilen bliver brugt af naboen i perioden, indikerer det yderligere aktivitet omkring boligen og du kan måske undgå indbrud– hvilket en indbrudstyv ikke ønsker.  

Læs mere om alarm uden abonnement
Læs mere om Trueguard
Læs mere om tyverialarm med kamera
Læs mere om smart alarm
Læs mere om overvågningskamera trådløs udendørs med optager 

FÅ LUKKET ALLE DØRE OG VINDUER

En anden mulighed for at undgå indbrud på,- og det gælder både når man er væk i kortere men især længere tid, er at sikre at alle døre og vinduer er lukket forsvarligt. For det handler om at holde en potentiel indbrudstyv bedst muligt ude, og hvis der står et vindue åbent som man har glemt i farten da man skulle afsted, så gør det tyvens arbejde langt nemmere.

Det er derfor vigtigt inden man tager afsted, at sikre sig at alt er lukket korrekt, for det ville være ærgerligt at få indbrud, pga. en fejl i farten – så de ekstra 2 minutter kan forhåbentlig spare dig for mange ærgrelser og energi efterfølgende.  

SKJUL OPLAGTE VÆRDIGENSTANDE

En anden ting som man hurtigt kan overse når kufferterne er pakket og man skal ud ad døren, er at fjerne og gemme oplagte og let omsættelige værdigenstande som er synlige udefra.

Har man f.eks. et dyrt ur eller ipad liggende i stuen eller køkkenet, så kan det friste en potentiel indbrudstyv som både vil have fingrene i det som han kan se fra vinduet, men han kan også blive fristet af tanken om at der måske er flere lignende værdifulde genstande i andre dele af huset.

Så det er vigtigt at få gemt oplagte værdigenstande væk, det kan nemlig hurtigt være de synlige ting som gør at indbrudstyven vælger jeres hus frem for en andens,- dette kan måske hjælpe dig til at du kan undgå indbrud.

FÅ NABOEN TIL AT TØMME POSTKASSEN

For at prøve at undgå indbrud, kan du få en til at holde øje med at din postkasse ikke bliver overfyldt, dette kan nemlig indikere om at der ikke har været nogle hjemme i et længere stykke tid. Det er derfor et oplagt sted for en indbrudstyv, til at se om der er nogle hjemme.

Få derfor lavet en aftale med enten en nabo eller noget familie om at de skal tømme postkassen med jævne mellemrum, så du ikke i kraft af din postkasse nærmest reklamere med at du er bortrejst.  

FÅ NABOEN TIL AT FYLDE I SKRALDESPANDEN

I næsten lige så høj grad som en overfyldt postkasse, så siger en gabende tom skraldespand også at der ikke er et normalt aktivitetsniveau på adressen.

Så modsat med postkassen, så gælder det her om at få nogle naboer til en gang imellem at smide lidt affald i jeres skraldespand, så den ser ud til at blive benyttet. Indbrudstyve er nemlig ikke helt dumme, så skraldespanden er et oplagt sted for dem at tjekke om der er aktivitet og dermed nogle hjemme på adressen. Dette kan måske hjælpe dig til at du kan undgå indbrud.

LÅS DIT VÆRKTØJ OG HAVEREDSKABER INDE (SÅ DET IKKE KAN BRUGES AF INDBRUDSTYVEN)

Er du så uheldig at en indbrudstyv lægger vejen forbi dig, og måske har sneget sig om i din have. Så gælder det for gudsskyld om ikke at have lagt oplagte arbejdsredskaber frem og klar til at blive brugt til opbrydning af dine døre eller vinduer,- på den måde kan du undgå indbrud med dit eget værktøj.

Det er vigtigt at du har fået låst haveredskaber og andet værktøj inde, så det ikke kan hjælpe en potentiel indbrudstyv med nemmere at komme ind i dit hus. Jo besværligere det er at bryde ind, jo større er chancen for at tyven opgiver sit indbrudsforsøg og du kan undgå indbrud.

UNDGÅ HØJE HÆKKE OG STEDER HVOR TYVEN KAN STÅ UGENERT

Arbejdsro er at foretrække for mange mennesker, og det gælder så sandelig også for indbrudstyve. At undgå at blive opdaget er højeste prioritet for en indbrudstyv, så det gælder om ikke at indbyde til arbejdsro omkring din bolig. For at undgå at en tyv kan stå ugenert, så handler det om at f.eks. naboer kan se hvis der lusker en tyv rundt omme i haven, og det betyder derfor også at lave hække og plankeværk er at foretrække frem for store, da tyven dermed kan bevæge sig ugenert rundt. Dette kan måske hjælpe dig til at du kan undgå indbrud.

LYS DER TÆNDER AUTOMATISK

At have installeret lys som tænder automatisk, er en effektiv måde at holde indbrudstyve væk.

Som tidligere nævnt, ønsker indbrudstyven arbejdsro og at kunne gå ugenert ind og ud af huset – det er ikke muligt hvis man aktiverer udendørslamper og lys som skaber opmærksomhed omkring boligen. Dette vil derfor ofte virke afskrækkende på en potentiel indbrudstyv og du kan måske undgå indbrud.   

UNDGÅ AT FORTÆLLE AT DU TAGER PÅ FERIE PÅ DE SOCIALE MEDIER

Det er dejligt at skulle på ferie, men til trods for glæden og ønsket om at fortælle andre hvor man nu skal hen de næste 14 dage, så ved man ikke altid hvem der kan se ens opslag på de sociale medier. Konsekvensen kan desværre være at man med sit opslag, også sender en indbydelse til en svag sjæl, som ser sit snit til at begå indbrud mens i er væk på ferie. Det gode råd vil derfor her være vente med at fortælle om ens ferie, til efter man er hjemvendt igen. Dette kan måske hjælpe dig til at du kan undgå indbrud.

Ydermere kan det at fortælle om sin snarlige ferie, faktisk i værste fald betyde at hvis man får indbrud efterfølgende, så vil forsikringen ikke dække – idet de vil tale for at du har handlet uagtsomt, da du fortalte om din ferie på de sociale medier.   

Læs mere om det på dr.dk

NABOHJÆLP – SØRG FOR AT DINE NABOER VED AT DU ER BORTREJST

Naboer kan være rod til konflikter, men de kan i lige så høj grad være behjælpelige. Så gør brug af de gode relationer og sørg for at orientere hinanden om at I er bortrejste i den og den periode. Det gør at jeres naboer vil være særligt opmærksomme på aktivitet omkring jeres bolig, mens i er væk – hvilket forhåbentligt kan være med til at stoppe et muligt indbrud eller helt forhindre det.

Undgå indbrud

ROD LIDT I OG OMKRING HUSET

Mange kan godt lide at få ryddet op, så de kan komme hjem til et rent og pænt hus når ferien er slut. Men ser huset pludselig at for pænt ud, indenfor som udenfor i en længere periode, så kan det måske gøre en indbrudstyv nysgerrig over for om der overhovedet er nogle hjemme. Så sørg for ikke at rydde alt for meget op, det kan f.eks. være ved at have et par glas stående på bordet eller noget legetøj, haveting eller andre småting liggende i haven, som indikere en eller anden form for aktivitet. Disse småting kan sagtens være nok til at tyven ikke er helt sikker på at huset står tomt, og derfor vælger at droppe sit indbrudsforsøg og du kan undgå indbrud.    

FÅ MÆRKET DINE TING MED DNA SPRAY

En DNA Spray er en relativ ny måde at sikre sine ejendele. Det fungerer på den måde at man påfører sine ejendele lidt af sprayen som indeholder en unik syntetisk DNA-kode. Denne kode bliver registreret i en database hvor du kommer til at stå som ejer af alle ejendele med denne unikke DNA-kode. Skulle du være så uheldig at få indbrud, så kan politiet også tilgå databasen, hvis de kommer i besiddelse af tyvegods. DNA-koden kan ses med UV-lys og er derfor ikke synlig med det blotteøje, men mærker til din bolig gør en potentiel indbrudstyv opmærksom på at dine ejendele er mærkede. Dette vil derfor også have en afskrækkende effekt, idet han ikke ønsker at kunne knyttet til et gerningssted, i det tilfælde at han bliver taget med hælervarer fra din bolig.    

FÅ EN SMARTALARM OG OPDAG INDBRUDET HVIS DET SKER

At have evnen til at blive informeret om at et indbrud er ved at finde sted i ens bolig, er yderst effektivt til at få igangsat en reaktion, så tyven ikke har uanede mængder tid til rådighed. At få kontaktet politiet som dernæst kan rykke ud, vil være yderst effektivt og øge chancen for at tyven bliver pågrebet før han kan nå at komme væk med dine ejendele.

Vi anbefaler derfor at få installeret en smartalarm i din bolig, da det er en effektiv måde at få stoppet et indbrud.

OPSÆTNING AF OVERVÅGNINGSKAMERA

At have et overvågningskamera er en meget effektiv måde at afskrække en indbrudstyv. Grundet til det er at indbrudstyve ikke ønsker at kunne knyttes til et gerningssted, og idet videoovervågning af høj kvalitet, vil kunne dokumentere man detaljer omkring et givent indbrud, så er chancen for at det kan knytte en bestemt person til et gerningssted forholdsvis stor.

Føler du din bolig ligger oplagt i forhold til indbrud, så kan det være en god og forebyggende investering at gøre sig, ved at erhverve sig et overvågningskamera.

Læs mere om sikring af hus med videoovervågning  

KONTAKT SD TEKNIK I DAG, OG LAD OS AFTALE EN TID FOR ET GRATIS OG UFORPLIGTENDE SIKKERHEDSTJEK AF DIN BOLIG, SOMMERHUS ELLER ERHVERV

Telefon: 20 96 13 38 – Email: info@sdteknik.dk

Se vores anmeldelser på Trustpilot 
SD TEKNIK HAR OVER 23 ÅRS ERFARING
… med alarmsikring til både private og virksomheder, tidligere som Verisure servicecenter, men i de seneste 7 år som alarmpartner for TrueGuard Alarm. 
Åbningstider: Man-fre. 7-17, lør-søn 9-15
Telefon: 70 40 40 46
Mobil: 20 96 13 38
Hellevej 2, 2680 Solrød Strand
CVR: 27280331
Email: info@sdteknik.dk (bevares normalt indenfor en time)
cart linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Din kurv er tom.

-